Kate Riordan "Sanditon"

312 lk

Heli Kirjastus, 2021.



Tegevus algab väikeses Willingdeni külakeses, kus Charlotte Heywood elab oma igapäevast elu, mille lööb mingil määral sassi sinna saabuvate Tom ja Mary Parkeri saabumine. Neiu kutsutakse tänutäheks abistamise eest Sanditoni, mis on arenev kuurortlinnake. Tegemist on Jane Austeni lõpetamata käsikirjal põhineva teosega, kus tegevus toimub 19. sajandi alguses, täpsemalt aastal 1819. Enamus loost käib selle ümber, kuidas pigem üsna väikesest kohakesest püütakse luua mõnusat kuurortlinna, aga äritegevuse ja -tehingute kõrvalt ei puudu ka segased inimsuhted, võitlused päranduse pärast, esimesed armumised ja pettumised.
Mõnus lugemine. Maatüdruk, kes läheb linna ja võiks uues keskkonnas jätta tüüpilise naiivse mulje, kuid ta ei jätnud. Hoopis aktiivne ja eneseteadlik neiu. Ülejäänud tegelased olid ka mõnusalt avatud, jättes siiski veel palju lahtisi otsi.
Tean, et loost on tehtud ka seriaal, kuid vaadanud seda ei ole. Kuna raamat lõpeb seriaali esimese hooaja lõpuga, siis tekkis täitsa huvi lugu edasi vaadata. Või, mine tea, kui edasine lugu peaks kunagi olema saadaval raamatuna, siis seda loeks samuti meeleldi.
Üldiselt mulle raamat meeldis. Võimalik, et oma osa oli ka sellel, et ootamatu terviserike andis mulle võimaluse põhimõtteliselt terve päeva raamatut lugeda ehk polnudki vajadust kuigi pikaks ajaks käest panna.

Kommentaarid